Maak je eigen choQola "Magnum"

Maak je eigen choQola "Magnum"

Tijdens de hete zomermaanden snakt jong en oud toch wel eens naar een verkoelend ijsje ;-) En dat hoeft niet altijd gepaard te gaan met ongezond en suikers enz... je kan perfect lekker snoepen zonder troep! Voor (ongeveer) alles is er wel een gezond alternatief te vinden :-)

Wij prefereren om onbewerkt en natuurlijk te eten... en te snoepen. Een belangrijke reden waarom choQola uiteindelijk gecreëerd werd. Want we vonden geen super natuurlijk alternatief op chocolade. En choQola heeft al bewezen dat het ook creatief is, net als de uitvinders van choQola haha :-)

Variaties maken

Vandaag gaan we gezonde magnums maken! Jeeuuuy!

Die kunnen werkelijk elke vulling hebben wat je maar lekker vindt! We maken hem ook lekker romig, zodat het ook op een ijsje lijkt en niet de waterijsjes die we meestal snel met de kids maken. Eigenlijk is het de mengeling die we maken als we healthy bowls eten als lunch...

De ultieme romige combi en ingrediënt is cashewnoten! Die maken je ijsje romig.

Welke varianten vind je lekker?

 • bosvruchten
 • banaan (met vanille) en fijne stukjes walnoten
 • banaan met Qaramel (honing en choQola mengen) en door mengen of in het vormpje gieten nadat er al wat banaanmengsel inzit
 • straciatella van banaan, vanille en choQola erdoor mengen (dan krijg je kleine brokjes)
 • mango
 • meloen (met munt blaadjes)
 • frambozen
 • aardbei
 • appelsien met frambozen
 • gember met citroen (daar hebben we ook een recept van in de blog om pralines te maken)
 • appel en speculooskruiden/kaneel
 • ...

Bereiding

Je koopt vormpjes om zelf waterijsjes te maken.

Je neemt wat fruit naar keuze en een beetje cashewnoten (ongeveer de helft van je fruit). Veel past er niet in zo'n vormpje, dus een dikke bodem van je blender is genoeg (ong 4-5cm)

Daar mag nog een klein beetje honing bij indien gewenst... hangt er wat af van hoe zoet je fruit al is.

Alles goed blenden zodat de cashewnoten ook helemaal glad gemalen zijn. Soms, als je fruit weinig vocht heeft, mag je een ietsie pietsie water toevoegen om het gemakkelijker uit de kan te gieten.

Vul je vormpjes, steeltje er op en zet ze een dagje in de diepvriezer. Meestal is daar een staandertje bij om ze in te zetten... Zulke zaken worden minder snel hard dan je zou willen, maar anders trek je het steeltje er uit zonder ijsje ;-)

Dan zorg je dat je gesmolten choQola hebt. In de zomer is dat meestal niet zo moeilijk met het warme weer en anders smelt je wat au bain marie in een hoog redelijk smal glazen potje. Een eerder hoog potje is handig om je ijsje diep in te doppen. Maar anders lepel je er wat overheen... dat gaat ook.

TIP: zorg er voor dat je choQola niet heel warm is, want dan blijft er niet veel aan je ijsje plakken. Hoe dichter bij het stolpunt, hoe meer choQola meteen stolt aan je ijsje. En dat willen we wel haha!

Leg deze op een bordje of in een bakje in de diepvriezer tot je ze gaat opeten.

SMAKELIJK!

Laat ons weten welke smaak jij prefereert of wat je gemaakt hebt...

 

 


Laat reactie achter

Reacties worden eerst nagekeken alvorens gepubliceerd