Veelgestelde vragen over choQola

Help, ik zie een pot en geen pralines of reepjes choQola in de shop?

Geen nood ;-) We hebben een totaal nieuw concept op de markt gebracht met een vernieuwende benadering op traditionele chocolade. Wij hebben chocolade helemaal getransformeerd en beter gemaakt volgens de raw food visie.

ChoQola is een 100% natuurlijk mengsel dat anders is opgebouwd dan gewone chocolade, maar je wel dezelfde beleving geeft. Vanwege de 'andere' ingrediënten zoals noten en kokosolie, smelt choQola sneller dan andere chocolades en dient deze anders verwerkt te worden. We willen geen vetten harden en manipuleren, geen emulgatoren toevoegen om alles perfect op zijn plaats te houden... nee, jouw gezondheid komt op de eerste plaats met enkel maar 100% natuurlijke ingrediënten!

Daarom zou een praline of reep te snel smelten en verkopen we het kant en klare choQola mengsel dat je thuis zelf verwerkt tot je favoriete 'chocolade' creaties! Je smelt het, verwerkt het tot wat je lekker vindt en stopt het bij voorkeur in de diepvriezer (of koelkast). Het gaat super snel en gemakkelijk. Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn om choQola te maken!

 

Hoe kan het dat choQola zo lekker romig smaakt zonder dat er room inzit?

ChoQola is uniek in zijn benadering om lekkere en romige smaken te creëren zonder melk producten te gebruiken. Wij gebruiken daar ook geen vervangmiddeltjes voor maar pakken het op een geheel andere en 100% natuurlijke manier aan. Onze basis is kokosolie en noten en die geven choQola die heerlijke romige toets die je vaak mist bij andere raw chocolates.

 

ChoQola bevat geen palmolie?

Nee, choQola bevat zeker geen palmolie. Wij garanderen dat al onze ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit zijn want wij houden ook zielsveel van deze aarde met de fauna en flora er in.

 

Waarom smaakt choQola toch lekker zoet en zitten er geen geraffineerde suikers of andere chemische en onnatuurlijke zoetstoffen in?

Al onze smaken zijn inderdaad lekker romig en zoet... of beter gezegd, zacht van smaak. We hebben zeker geen droge en bittere smaken, dus zijn ze allemaal zeer toegankelijk voor jong en oud. Al onze ingrediënten zijn zacht en niet bitter van smaak, daarbij gebruiken we ook nog een beetje koud geslingerde dennenhoning om de smaak helemaal compleet te maken. Waarom dennenhoning? Honing is sowieso een 100% natuurproduct en dat is ook onze visie voor een gezond leven. Wij wensen enkel 100% simply natural ingrediënten te gebruiken!!

 

Kopen jullie ingrediënten aan rechtstreeks van bij de boeren?

De oorsprong en kwaliteit van onze ingrediënten vinden we zeer belangrijk. Niet alleen zijn al onze ingrediënten van biologische oorsprong, het is zelfs zo dat we sinds kort 'boer' zijn geworden, nl amandelboer :-) Wij zullen eind 2019 voor de eerste keer onze eigen amandelen oogsten en vervolgens gaan verwerken in choQola. Ze komen uit de streek van Valencia-Alicante Spanje en worden gekweekt in een biostreek, samen met de plaatselijke bevolking. Als we op een gegeven moment zelf niet genoeg amandelen meer hebben (ongeveer 5ha momenteel), dan kunnen we daar lokaal amandelen kopen bij onze buren. Een lokale boer én vroegere eigenaar van deze plantage helpt ons continu bij het weer optimaal op punt zetten van deze grond en opbrengst.

Vermits noten een zeer belangrijk onderdeel zijn van onze samenstelling, is dit voor ons al een mooie stap voorwaarts om dicht bij de oorsprong van ingrediënten te komen.

 

Welke toepassingen kent choQola?

Je kan het zo gek niet bedenken of je maakt het met choQola! In onze blogs vind je alvast heel veel leuke en snelle recepten om te maken, die ook geweldig lekker smaken! Karamel, truffels, bounty, twix, snickers, chocomousse, chocoladefondue met fruit, gevulde pralines, studentenhaver, topping voor op je pannenkoek, cake, wafels, pannenkoeken of ijsjes... het kan allemaal! Of gewoon een paar schepjes op je fruitontbijt met granola, of toch stiekem op je boterham.

 

Ik zie een witgeel laagje bovenop de chocolade mengeling? Is ie slecht?

Door temperatuurschommelingen kan het zijn dat er bovenop de choQola een witgele olie laag verschijnt. Dit is geheel normaal aangezien we met puur natuurlijke ingrediënten werken en we geen gebruik maken van emulgatoren enz om alles in een perfect homogeen mengsel te houden! Alles wat niet in een menselijk lichaam hoort, houden wij uit choQola! Meng alles gewoon weer en verwerk het...

Anderzijds doet er zich nog een fenomeen voor bij de 'Coconut Raw'. Door het gebruik van virgin kokosolie ontstaat er een vorming van 'vetbloem' aan het oppervlak. Dat zijn cirkelvormige kringen die door de mengeling met kurkuma geel worden en nogal een uiterlijk kunnen geven van schimmel. Dit effect kan versterkt worden door de kristallisering van de vetbloem...

Dit is louter een natuurlijke reactie van het product en is in geen geval slecht! We willen je er vooral attent op maken dat het niet gaat om een schimmelprobleem, maar wel om een niet te vermijden kwaliteitsprobleem dat niets afdoet van al het goede van chocolade.

We zouden dit effect kunnen verminderen door het gebruik van emulgatoren en geharde vetten, maar dat is juist wat we niet willen gebruiken! Daarom laten we de natuur doen wat ie doet... want wij gaan voor puur natuur!

 

Zijn alle choQola smaken hetzelfde op vlak van allergenen?

Ja, zeker! Bij elke variant staan ook alle ingrediënten zorgvuldig vermeld. In vet gedrukt staan de aanwezige allergenen. Zo weet u precies wat er in elke soort choQola aanwezig is. Alles kan u nalezen in de shop bij het product zelf. U klikt op het product om meer info te verkrijgen.

Alle choQola is vrij van gluten, lactose en zuivel, soja, chemische toevoegingen en smaakstoffen, geraffineerde suiker, additieven, emulgatoren. We gebruiken niets dat niet natuurlijk is, ook niet ergens verborgen dat niet op een etiket zou moeten staan. Wij willen een eerlijk product maken en zijn daar ook fier op.

We werken op basis van noten en kokosolie. Ook de 'Milky Free Raw' is bijvoorbeeld zuivelvrij. We vergelijken deze variant met een 'melkchocolade' op vlak van smaak, niet op vlak van ingrediënten! Op deze manier kunnen we voor ieder wat wils maken en begrijpt men ook met wat het te vergelijken is.

 

Zo'n halve kilo is toch wel veel... Zijn er geen kleinere verpakkingen?

Geloof ons, die choQola geraakt echt wel op ;-) Vermits we vooral online verkopen en er ook verzendkosten betaald dienen te worden, zijn wij niet geneigd om veel kleine verpakkingen te maken... Daar krijg je meer afval mee en we zouden dan de prijs per kilo moeten verhogen vanwege meer verpakking. De halve kilo potten zijn ook nog geschikt om daarna als voorraadpotten in je keuken te gebruiken ;-) Zo krijg je een mooie verzameling van dezelfde uniforme potten bij elkaar die perfect in je lades enz passen.

 

ChoQola is toch wel duur...

Dat is echt een misverstand. ChoQola wordt in grotere volumes verkocht dan vele andere kwaliteitschocolades. Daardoor lijkt de prijs hoger. Maar als je de kiloprijs vergelijkt, komen andere resultaten naar boven. Een mooi artikel hierover is: "choQola duur? Vergelijkende test". Je zal merken dat choQola zeer goed geprijsd is, zelfs lager dan de zogenaamde gezonde raw chocolades en daarenboven zit choQola ook nog tjokvol met andere duurdere ingrediënten van topkwaliteit zoals noten. Dus daarvoor kan je het echt niet laten staan! Je kan met een pot van een halve kilo wel minstens 70 pralines maken!

 

Er zitten toch ook redelijk wat calorieën in choQola. Dat kan toch niet goed zijn?

We werken met volwaardige en pure ingrediënten. Daar horen natuurlijk calorieën bij. Maar calorieën zijn niet slecht! Om te functioneren hebben we calorieën nodig. Als je 'lege' calorieën (zoals suiker) in chocolade gaat steken, dan ga je er meer van eten om voldaan te zijn. ChoQola is anders. Wij gebruiken volwaardige calorieën waardoor je ook van nature uit het signaal krijgt dat je voldaan bent vooraleer je jezelf hebt volgepropt. Staar je dus alstublieft niet blind op calorieën en de voedingstabel, maar kijk naar de kwaliteit van de ingrediënten en de ingrediëntenlijst op een verpakking. Wat verkies jij? Calorieën uit suiker of uit noten bijvoorbeeld?

 

Welke choQola is het 'gezondste'?

We hebben 4 vaste smaken in ons gamma die alle vier zijn ze zeer voedzaam. Maar het is een feit dat er nog een kleine gradatie aanwezig is... Men zegt altijd dat pure chocolade gezond is... hier ook, maar dit is persé niet onze puurste en meest rauwe variëteit.

Onze pure chocolade 'Dark & Creamy' is niet met rauwe cacao gemaakt, maar met een gebrande cacao om onze pure smaak te bekomen. De melksmaak 'Milky Free Raw' is wel met rauwe cacao gemaakt, waardoor je een zachte chocoladesmaak krijgt die sterk aanleunt aan melkchocolade. En rauwe cacao is zogezegd 'gezonder' dan gebrande cacao. Anderzijds is gebrande (alkalised) cacao ook gezond... De Orange Xtra Dark is ook met gebrande cacao gemaakt en extra cacaonibs, en met de etherische olie van sinaas. Prachtig product ook en super lekker! Maar, de 'Coconut Raw' met lichte kokossmaak is de meest rauwe choQola in ons gamma. Want hier heb je zowel de rauwe cacao als de koudgeperste kokosolie. De 'Coconut Raw' is volledig opgebouwd uit rauwe, onbewerkte ingrediënten en is daarom ook onze Rolls Royce van choQola. Maar uiteindelijk zijn ze alle vier sowieso al vele malen onbewerkter dan gewone chocolades!

 

Is choQola geschikt voor diabeten?

We mogen geen gezondheidsclaims verkondigen ivm choQola en diabeten. Er zijn geen uitgebreide en dure laboratoriumtesten uitgevoerd hiervoor. We hebben enkel de ervaringen van de diabeten zelf die choQola eten en die ons een positieve feedback geven. Dit zijn persoonlijke ervaringen, iedereen is anders en jij dient vooral naar je eigen lichaam te luisteren. Wij kunnen enkel meedelen wat wij samen met hen ervaren.

 

Waarom geen vegan choQola?

Ons uitgangspunt is pure en onbewerkte voeding. Een goede kwaliteitshoning is daar één van. Als we vegan gaan, dan moeten we een ingrediënt nemen dat iets meer bewerkt is dan honing. Meestal gebruikt men ahornsiroop of kokosbloesemsuiker. Daar zijn wij persoonlijk minder voorstander van. Ze zijn bewerkt en ingekookt, verliezen daardoor een deel van hun werkzame enzymen en waardoor deze zoetmiddelen minder natuurlijk en gezond worden dan koud geslingerde honing.

Wij wensen vooral een top product te maken en vermits vele veganisten ook wel eens honing eten, voelen wij ons minder geneigd om een stap terug te zetten in onze drang naar de beste kwaliteit te leveren, louter om in dat hokje te passen. Op zich vinden wij het ook jammer dat honing voor veganisten zogezegd 'niet mag', terwijl het zo goed is en er eigenlijk geen dierenleed mee gepaard gaat. Daarbij komt dat we beter de bijen en imkers kunnen stimuleren om honing te produceren, want zo blijft de bij bestaan en kan de populatie hopelijk snel weer uitbreiden. We willen je niet bekeren, maar je wel bewust maken om zelf te bekijken waarom je honing bv bant en jou laten weten hoe onze visie is. Amandelen uit Californië brengt de grootste bijensterfte met zich mee door de grote migratie van bijenkasten... vegan or not? Eet jij deze amandelen?

 

ChoQola smelten kan toch simpel in de microgolfoven?

In principe kan dat handig zijn. Een microgolfoven verandert de structuur van je product en vernietigt vele voedingsstoffen. Tevens verbrandt choQola in de microgolfoven! Dat zou wel heel jammer zijn als je zo'n gezond product op deze manier alsnog kapot maakt.

Daarom, gewoon even een potje water opwarmen met daarin een potje met wat choQola en net genoeg opwarmen dat de choQola smelt... dan behoud je nog alle voedingsstoffen die we er initieel insteken voor jouw gezondheid.

 

Varia:

Verzendmethode

Uw pakket wordt meestal verzonden met DPD (of met een ander pakjesdienst die we zorgvuldig uitkiezen indien nodig).

België: 7,00€ (gratis verzending vanaf €79)

Nederland/Luxemburg/Duitsland: 9,50€ (gratis verzending vanaf €79)

 

Afhalen?

Afhalen van je bestelling is mogelijk,  ENKEL na afspraak (we zijn geen winkel) via info@myfoodmykingdom.com. Stuur ons een mailtje na je bestelling. Afhalen kan op volgend adres: Beatrijslaan 2, 3110 Rotselaar, Vlaams Brabant, België. Voor dringende gevallen kan je ook contact opnemen via 0032 477 97 28 24.

 

Levertermijn?

We proberen dagelijks onze bestellingen op te volgen, maar het kan enkele dagen tot uitzonderlijk een week duren vooraleer u uw pakket aankrijgt, aangezien we al wel eens uit huis zijn en we alles zelf inpakken en verwerken. Verzendingen gebeuren van dinsdag tot vrijdag, en tot 25 graden celcius.

 

Onze bijdrage aan het milieu?

We recycleren en hergebruiken de vulling in de pakketjes uit bedrijven en de homeparty meiden in de omgeving die deze vulmaterialen zelf zouden weggooien. Wij wensen daarom alles te recycleren en niet zelf nog nieuw vulmateriaal aan te kopen om de afvalberg niet nog groter te maken, ook al zou deze dan eco verantwoord zijn. Ook de kleine zakjes die soms rond de pot zitten, werden niet aangekocht maar gebruiken we omdat ze soms gratis meegeleverd werden bij ons. Het is ook nodig dat je pakje veilig en netjes aankomt. Bij eventuele glasbreuk willen we de schade beperken bij de andere producten.