pinda choQola pralines

pinda choQola pralines

Je bent er voor of niet… maar ik kom toch vaak recepten tegen met pinda’s. Dan moeten er ook liefhebbers zijn hè 

En met choQola pralines kan je werkelijk alle smaken uit… dus ook een pindasmaak!

We gaan aan de slag met een super simpele pindamengeling en de kant en klare supergezonde en romige choQola!

Pinda mengeling

Je neemt een pot pindapasta uit de natuurwinkel of exotische winkel (zuivere, zonder enige toevoegingen!) en kokosolie (stoomontgeurd). Als je het echt zoeter wil, kan je een beetje zuivere honing toevoegen… maar wij vinden het zo al zoet genoeg.

Je neemt half/half pindapasta en kokosolie. Je laat de kokosolie smelten en doet wat pindapasta in een mengkommetje. Giet er zachtjes de kokosolie in en blijf mengen tot alles is opgenomen door de pasta.

TIP: Waarom voegen we er kokosolie aan toe? Je moet maar eens zuivere pindapasta (of andere notenpasta) proeven. Dat plakt volledig in je gehemelte. Door er kokosolie aan toe te voegen,  maak je het romiger en plakt het niet meer.

pinda choQola pralines

bereiding

Check of de inhoud in de pot vloeibaar is. Indien nodig vul je een pannetje met warm water, plaats je de pot (of schep je een deel in een ander hittebestendig potje) in dit warme water (au bain marie) en wacht je enkele minuten tot de inhoud van de pot choQola weer vloeibaar is geworden.

Zet de pot nooit rechtstreeks op het vuur, dan verbrandt de chocolade. Verwarm de inhoud niet boven de 42°C om alle voedingsstoffen, mineralen, vitamines en enzymen optimaal te benutten (raw principe)

Tussen elke laag die je maakt, zet je de vormpjes even in de diepvriezer om hard te worden. Zo kan je er je volgende laagje mooi opzetten zonder dat er dingen door elkaar komen en je geen mooie aflijning krijgt.

 

 

Laat ons zeker weten als jij dit receptje ook gaat maken!

 


Laat reactie achter

Reacties worden eerst nagekeken alvorens gepubliceerd