Originele bramen-choQola pralines

Originele bramen-choQola ijspralines

Ook als je zeer  gezond en puur wenst te eten, moet je toch kunnen genieten van je eten! Wij gaan niet diëten omdat we gezond willen zijn. Ook wij zoeken lekkernijen en zoetigheden op, en het maakt ons nog blijer als dat lekker EN gezond kan!

Dus waag je gerust aan deze heerlijke ijspralines!

Met een laagje choQola…

Ken je choQola nog niet? In het kort, met ChoQola is het onze missie om een zo gezond mogelijke chocolade te maken die zó lekker is, dat je de gewone niet meer hoeft. Hij is gemaakt met hoogwaardige en biologische ingrediënten, zoals noten en kokosolie, en onverhit om zoveel mogelijke voedingsstoffen in de choQola te houden. Bij ons is ChoQola pure voeding, GEEN vulling!

Hier gaan we verder met het maken van lekkere en originele ijspralines!

Recept

Wat hebben we nodig?

ChoQola

Voor de vruchten:

1/2 ingevroren bananen

1/2 ingevroren bramen

1el bio honing

enkele druppels bourbon vanille

snuif fleur de sel

Voor het notenlaagje:

1/2 amandelen

1/2 walnoten (of cashewnoten)

Bereiding

We gebruiken een silicone vormpje voor bv ijsblokjes. Redelijk sec van vorm…

Smelt de ChoQola au bain marie en giet een laagje in de vormpjes. Doe je vormpje in de diepvriezer zodat de choQola snel kan hard worden.

Meng dan alle ingrediënten voor de vruchtenlaag in een stevige blender fijn tot ijs. Doe het mengsel in een spuitzak, een duvel glas helpt ons hier altijd bij om het gemakkelijk te vullen  Knip een klein stukje van de onderkant van het zakje open om te kunnen ‘gieten’.

Haal de vormpjes uit de vriezer, check of je een nieuw laagje bovenop de ChoQola kan leggen en spuit de vormpjes bijna vol. Er moet nog 1 laagje gelegd worden! Doe het vormpje weer in de vriezer om terug hard te worden. Deze keer zal je iets langer geduld moeten hebben… het ijs moet hard zijn voor de volgende laag, want daar wordt een beetje druk op gezet.

Maak het notenmengsel in de blender, mix tot er nog stukjes zijn en het een beetje kleeft. Niet zo fijn en kleverig als wanneer je een bodem nodig hebt voor een rawfood taart.

Dus een laagje notenmengeling op de vorige laag. Dit is het decoratieve bovenlaagje van de pralines.

Bewaar alles in de vriezer tot het opgediend wordt. Je gasten zullen verrast zijn!

 

TIP:

  • Je kan natuurlijk ook andere vruchten gebruiken voor deze pralines
  • Vries in de zomer extra fruit in of koop diepgevroren fruit in de supermarkt
  • gooi overrijpe bananen niet weg, maar vries ze in voor ijsjes, dan zijn ze extra zoet!

 

Ik ben reuze benieuwd of jij dit recept wil proberen! Zo moeilijk is het niet en het resultaat ziet er geweldig uit! Laat een reactie achter onderaan deze blog!


Laat reactie achter

Reacties worden eerst nagekeken alvorens gepubliceerd