Gezonde twix

gezonde twix

Velen onder ons snakken vaak naar die zeer suikerrijke chocoladesnacks. Wat als we daar nu zelf eens een gezond variant van kunnen maken? Dan kan je nog steeds genieten van je zoete snack, maar dan zonder alle ongezonde rommel.

Vandaag stellen we jou de gezonde Twix voor!

Ideaal ook om je kinderen te trakteren en betrek hen mee in het gegeven om de snack te maken! Zo leren zij ook het verschil tussen ‘kant en klare’ rommel en ‘wat je zelf doet, doe je meestal beter’ kwaliteit 

Wat hebben we nodig?

  • amandelmeel of amandelnoten die je zelf fijnmaalt.
  • kokosolie (stoomontgeurd)
  • bio (dennen)honing
  • choQola

 gezonde twix

Bereiding

Je maalt je amandelen fijn of je neemt amandelmeel. Zorg dat bij het fijnmalen, je meel geen pasta wordt, het hoeft niet heel fijn zijn (enige brokjes zijn ook lekker daarin)

Je mengt er eventueel een beetje choQola (hoef je niet te smelten) doorheen en wat gesmolten kokosolie om je amandelmeel aan elkaar te laten plakken. Het mag niet nat worden.

Voeg je amandelmengsel in een plastic bakje (laag voorraadbakje) en druk het geheel gelijkmatig aan. Maak het ongeveer 0,7cm dik (of dikker naar wens). Dit wordt je koekje en je basis. Laat het even in de koelkast afkoelen.

 

Maak je karamel. Neem 1 portie honing en een halve portie choQola (nog in pastavorm, recht uit de pot)

Zeer goed mengen tot het zich als karamel gaat gedragen.

 

 

En voeg het bovenop je amandelmengsel in je bakje. Maak het laagje ongeveer 1cm dik (of meer of minder naar wens). Zet het geheel even in de diepvriezer om goed te laten hard worden.

Laat je choQola au bain marie smelten en doe een deel in een kommetje.

Ontvorm je uitgeharde laagjes en snij ze in gelijke delen. Uit zo’n laag voorraadbakje haal ik zo’n 16 stuks.

Draai je stukken voorzichtig doorheen de choQola, bodem hoeft niet mee gedaan te worden. Laat het overtollige choQola er even af trillen en leg op een vlakke schaal.

Zet de schaal in de diepvriezer en laat verder uitharden.

Bewaren kan je deze Twix in de koelkast. Zo blijft de karamel nog lekker zacht.

 

TIP: Opdienen kan je de Twix best op een gekoelde schaal die je even voordien in de diepvriezer legt. Zo blijft je Twix net iets langer koel, want choQola is uiteindelijk een ‘freezer’ chocolate en ze houdt van koude.

 

 

Laat ons zeker weten of jij deze graag wil maken! We lezen het graag onderaan deze blogpost!

 


Laat reactie achter

Reacties worden eerst nagekeken alvorens gepubliceerd