Gezonde bounty bonbons

gezonde bounty bonbons

Ooooh! Ik was als kind zo’n grote fan van de pure bounty! Vaak zag je die niet in de winkel, meestal waren het met melkchocolade, en die hadden voor mij niet dezelfde smaaksensatie… Ik kon werkelijk 15 minuten lang smikkelen van zo 1 bounty stuk! Ik was er echt zot van.

Maar ja, gezond waren ze niet… Nu we ouder en wijzer zijn geworden, hebben we daar een alternatief op gevonden, om toch weer terug die kindertijd te beleven met onze nu gezonde bounty.

Recept

  • 2 kopjes kokosrasp
  • 1 tot 2 kopjes kokosolie koudgeperst
  • 1 el bio honing
  • 1 kopje gesmolten choQola

Kokosrasp is heel droog en zal nog veel kokosolie opnemen.
Gebruik een zo natuurlijk mogelijke honing, geen goedkope uit de supermarkt waar suikers aan toegevoegd worden. Eventueel eentje van bij de imker kan ook natuurlijk.

Een bounty wordt enkel gezond als er echte gezonde chocolade rondzit!! ChoQola is de topper in dit gamma! Echte pure en overwegend rauwe ingrediënten die je lichaam voeden met het beste dat de natuur je kan bieden.

Bereiding

De bereiding is simpel… je smelt even de kokosolie, maak het niet heet zodat ie snel weer stolt.

Doe kokosolie, kokosrasp en de honing in de blender en laat alles even wat fijner malen.

Dan kan je kiezen hoe je het verwerkt… Of je maakt zelf een lange worst en wikkelt die in een folie. Of je neemt bv ijsblokjes vormen of andere silicone vormpjes en drukt het mengsel er stevig in. Alles moet stevig bij elkaar gedrukt worden.

Laat een uur in de vriezer hard worden en smelt ondertussen zachtjes de choQola.

Snij schijfjes van de lange worst met een heel scherp mes (anders kan het breken en heb je brokken) Of doe alle vormpjes uit je silicone vormen…

Leg een plankje of plat schaaltje klaar. Doe de kokosvormpjes even door de choQola, laat het overtollige er even afdruipen en leg ze op het schaaltje of plankje.

Laat alles weer hard worden in de diepvriezer. Na een uur zijn ze helemaal klaar!

Bewaren kan in een pot in de diepvriezer. Daar kan je ze nog maanden goed houden… maar zolang gaan ze niet blijven leven hihi...

 

 

Ben jij ook zo gek op bounty? Dan zal jij hier zeker mee aan de slag kunnen gaan! Laat het ons zeker weten onderaan deze blogpost!

 


Laat reactie achter

Reacties worden eerst nagekeken alvorens gepubliceerd