Suikervrije marsepeinen bokkepootjes

Suikervrije marsepeinen bokkepootjes

Zelf marsepein maken zonder geraffineerde suikers kan echt heel gemakkelijk zijn! En vooral ook heel lekker! Dat bewezen we tijdens onze choQola workshop. Iedereen vond het een aangename ontdekking. Deze marsepein had een volle, rijkelijke smaak zonder dat scherpe suikergevoel dat er nogal inhakt vind ik persoonlijk...

Zeker rond 6 december wordt marsepein vaak gegeten. Met ons basisrecept kan je zelf aan de slag om je eigen variaties te maken! Wil je andere vormpjes, wil je ze in cacao rollen, of omwikkelen met choQola (ook suikervrij natuurlijk), dan kan dat allemaal!

Dus trakteer je kinderen dit jaar eens op een suikervrije manier! Het kan echt ook lekker zijn!

Wat heb je nodig om zelf suikervrije marsepein te maken?

  • 100g witte amandelen (zonder het bruine velletje) of amandelmeel
  • 30g kwaliteitshoning. Wij nemen een donkere stroperige (dennen)honing, geen vaste! Dat mengt het beste.
  • handje amandelschilfers
  • goede scheut! vanille druppels (bourbon)
  • beetje choQola (pure smaak van de Dark & Creamy is onze persoonlijke keuze)
  • eventueel wat cacao, gewoon poeder zonder toegevoegde suikers!

Bereiding

Zoals je ziet, kan je verschillende dingen maken. Je hoeft niet alles te doen, maar maak je eigen combinatie. We leggen er enkele uit.

  1. Je kan de marsepein doppen in choQola
  2. je kan nog choQola mengen door je marsepein en dan doppen in choQola
  3. je kan marsepein rollen in cacao en eventueel nog doppen in choQola
  4. een beetje kurkuma zorgt voor een kleurrijk accent

Je maakt amandelmeel door de noten in een (koffie)molentje of blender zeer fijn te malen. Je zal ook merken dat je na lang malen een kleverige pasta kan bekomen... op zich hoef je niet zolang te malen, maar afhankelijk van je apparaat kan het.

Doe je amandelmeel (via noten of kant en klaar) in een kom en voeg er de honing en de goede scheut vanilledruppels aan toe. Als je kant en klare amandelmeel hebt genomen zal die droger zijn en heb je een beetje meer honing nodig. Maar begin met de gegeven maat en kneed de honing er volledig door. Dat duurt wel even. Is het echt te weinig, dan voeg je er een beetje aan toe.

Er bestaat ook amandelpasta, daar kan je ook een beetje van combineren met je meel om het eventueel wat vetter te maken (moest je het in huis hebben. Ik zou het er niet speciaal voor kopen)

Als je mengsel goed aan elkaar kleeft, kan je wat amandelschilfers toevoegen en er door mengen. Dat geeft een lekkere structuur aan je marsepein. Je kan er op dit moment ook een beetje gesmolten choQola aan toevoegen, wil je donkere marsepein.

Dan ga je je vormpjes maken... bij ons zijn het worstjes geworden :-) de "bokkepootjes"...

Zet de marsepein dan even in de diepvriezer om snel koud te laten worden.

Dan kan je de marsepein in cacao rollen? zoals je de marsepeinen balletjes kan kopen... of je dopt het in gesmolten choQola en laat het zo goed mogelijk uitlekken. Zet even in de diepvriezer. Wil je een dikkere laag choQola, dan kan je dat nog eens herhalen.

Bewaar je marsepein in de koelkast!

 

Hier kunnen de kids lekker gezond van snoepen en ben jij gerust dat ze niet stijf staan van de suiker :-) Voor alles bestaat wel een gezonder alternatief waar je lichaam alleen maar baat bij heeft.

 Deel je creaties gerust op onze facebook of instagram!


Laat reactie achter

Reacties worden eerst nagekeken alvorens gepubliceerd