Dennennaalden en choQola

Dennennaalden en choQola

"Zijn ze nu helemaal gek geworden?" Hoor ik je al zeggen ;-) "Nen dennenboom in choQola?"

Geen paniek, we leggen je alles uit ;-) ...

Het laatste jaar zijn dennennaalden in populariteit gestegen vanwege een aantal berichtgevingen over hun werking enz. Wil het nu lukken dat wijzelf al verschillende jaren gebruik maken van dennennaalden, op verschillende manieren zelfs. Wij hebben een grote interesse in alles wat puur natuurlijk is en hoe we ons kunnen voeden met de dingen uit de natuur. Want geloof het of niet, die natuur rondom ons, geeft ons veel meer dan je zou denken!

Giftig of niet?

Als je met dingen rechtstreeks uit de natuur aan de slag wenst te gaan, dan raden wij jou ten zeerste aan om niet zomaar als een koe alles te beginnen grazen, maar je wel degelijk te informeren en educeren wat wel of niet eetbaar is, of in welke vorm te nuttigen is. Onwetendheid kan zeer gevaarlijk zijn, dat is met alles zo in het leven! Volg eventueel cursussen, koop boeken over wildpluk en sluit je aan bij groepen...

Eigenschappen?

Dennennaalden, vooral de lange (grove den) wordt binnen de natuurlijke geneeswijzen gebruikt, bv in de vorm van etherische olie. Vele delen van de boom zijn eetbaar en te gebruiken, van dennenappel, jonge toppen tot de schors/bast. Maar we gaan ons nu even vooral beperken tot de naalden. De naalden staan per 2 aan de tak gehecht. Het zijn dus 2 lange naalden bij elkaar. Geen single naalden.

De grove den bevat dus verscheidene essentiële oliën en andere inhoudsstoffen. Het is een zeer krachtige anti-oxidant en werkt zo infectiewerend en zou zelfs preventief kunnen werken tegen kanker. Het is vooral ook rijk aan vit C, B en A. Het is goed tegen ademhalingsaandoeningen, bronchitis, longen, zorgt voor goede doorbloeding, nierproblemen, laxerend, menstruatieklachten, wormen en parasieten behandelen, depressie en vermoeidheid. Verder bevat de den ook suramine, wat momenteel onder de aandacht is gekomen, maar er natuurlijk altijd al ingezeten heeft ;-) Het zou een beschermende functie hebben tegen een spike-eiwit. Feit is wel dat de den al duizenden jaren een geneeskrachtige boom is gebleken.Hoe te gebruiken?

Zelfs vooraleer dennennaalden populairder werden het laatste jaar, gebruikten wij dit al in verschillende vormen. We maakten er bv dennenthee van. Dan pluk je de naalden, maak ze schoon, en bewaar ze in een luchtdichte pot. Neem enkele naalden er uit om een kopje thee te zetten. Best is om ze te kneuzen, zodat de inhoudsstoffen en olie er beter uit kunnen komen.

Zelf zijn we voorstander van 'whole food' en 'raw food', dus de ganse plant in dit geval gebruiken. Omdat je dan ook alle andere stoffen hebt die, zoals de natuur dat zo mooi in elkaar kan steken, een versterkende of volledige werking heeft. Je krijgt alles in de juiste dosis binnen. Als je dingen 'isoleert', dan komt er een onevenwicht... Etherische/essentiële olie werkt ook anders, omdat het een super geconcentreerde olie is dat, waarbij veel meer naalden aan te pas komen voor een paar druppels dan wanneer je gewoon een naald zou eten. Als je de volledige plant (of fruit/groente) eet, dan ga je minder snel een overdosis hebben van bepaalde stoffen. Of de ene stof heft de andere (minder goede) stof weer op, of ze versterken elkaar, vervolledigen elkaar enz... En zo zijn er veel voorbeelden...

Verder maken wij er ook al een hele tijd geleden, poeder van... en gebruiken dit  als supplement. Dan droog je de naalden en verpoeder je ze. Ongeveer 3 keer herhalen: dus eerst een keer fijnmalen, wat drogen, verder fijnmalen, weer drogen en laatste keer tot fijn poeder blenden en drogen. In 1 keer lukt het niet. Bewaren in afgesloten emmer of pot.

Dennenthee wordt volgens sommige bronnen afgeraden bij zwangerschap, en andere zeggen dat het geen probleem vormt. Zoals bij vele zaken is de dosis belangrijk in geval van gezond of niet, aangeraden of niet... en of het een geconcentreerde olie is of gewoon een naald...

En wat komt choQola erbij te doen?

Tja, wij merkten dat je bij choQola, vermits je dat als mengsel aankoopt en smelt, je er evengoed een poeder of verpoederd supplement aan kan toevoegen... zo ook deed onze buurman dat lang geleden al. Hij moest een poeder innemen en vond dat zoooo vies, dat hij het met choQola mengde. Geweldig toch!

En dus gingen we met het dennenpoeder ook aan de slag. In een kommetje doe je het mengsel en wat dennenpoeder... roeren maar en in de vormpjes gieten en invriezen.

Ideaal voor als je jongeren ook wat wil laten innemen maar ze vinden het te vies... of volwassenen :-) Want dennenpoeder an sich is niet zo jammiejammie ;-) (Dit werkt uiteraard niet alleen met dennenpoeder)

Van tijd tot tijd nemen wij ons supplement met dennenpoeder en je merkt echt wel hoe krachtig de natuur is! Wij experimenteren graag met natuurlijke zaken, maar voor je zelf aan de slag gaat, zeggen we nogmaals... WEET WAT JE DOET!!

 

 

Ben jij ook zo gek op bounty? Dan zal jij hier zeker mee aan de slag kunnen gaan! Laat het ons zeker weten onderaan deze blogpost!

 


Laat reactie achter

Reacties worden eerst nagekeken alvorens gepubliceerd